Monday, 25 June 2012

Frust ditinggalkan kekasih??




Assalammualaikum..

Post yg kedua utk hari ni..hihi..
Sy rasa terpanggil utk tulis entri ttg frustrated nih..

Nk tau sbb ape??
Hari ni bila sy on9 je x kira la facebook or twitter,
Ada je yg post pasal ditinggalkan kekasih..
Sedih la..
Kesunyian la..

Awak2 kesayangan sy pun sedih ke bila ditinggalkan kekasih??



Jika ini berlaku..
Awak2 semua pohonlah kepadaNYA sepuas-puasnya..

Jika awak mahu kan seseorang itu teramat-amat..MAKA..
Pohonlah kepadaNYA teramat-amat..

BUKAN awak merayu teramat-amat kepada empunya diri..
Jika dia menolak, apa yg awak dapat??
Kecewa tak sudah bukan..

Namun, jika awak pohon kepada Allah..
Apa yg awak akan dapat??


InsyaAllah, ada 2 kemungkinan:
1) Awak akan dapat apa yg awak pohonkan..
2) Awak akan dapat sesuatu yg lebih baik dari apa yg awak pohonkan..

DIA adalah sebaik-baik pengatur dalam kehidupan kita..

Maka
Serahkan segala masa mu kepadaNYA...
Pasti ALLAH akan menguruskan masa mu sebaik-baiknya...

Serahkan segala kasih sayang dan cinta mu kepadaNYA,
Pasti DIA akan menyerahkan kasih sayang dan cinta mu kepada orang yang benar-benar layak...
Yakin lah akan segala Janji DIA...


"Allah knows everything in every heart " < Al Mulk 67:13 >

"And put your trust in Allah..." < 33:48 >






Regards,





No comments: