Thursday, 12 April 2012

PDK L.B JOHNSON & KAMI


Assalammualaikum.....

Seperti tajuk yg tertera kat atas tuh, so harini sy nak share experience sy dan kwn2 sy which is adlan,abglong dgn abg jai ttg kanak-kanak berkeperluan khas di PDK L.B JOHNSON dan ceritera kami . hehehe...

Planning dgn mereka2 nk prgi pkul 8pg & mereka pick up sy kat GIANT SENAWANG sbb rumah along sy skitar situ je..hehe... unfortunately, sy yg dekat nih yg dtg lambat...hehehe... pkul 8.10 baru sy smpai... mereka2 yg dtg dr jauh (LABU) smpi dulu dr sy..hehe.. hokeyh, sy agak malu disitu...ngee~~


hehe ^_^

Then, kami terus ke tempat yg nk dituju dlm keadaan sy yg agak LAPAR pd saat & ketika itu...huhu... dah la lmbat, lapar plak tu... good job nurul hazwa... akibat kelaparan yg x dpt dibendung lg (mcm sminggu x mkn..haha), we stop at nearer shop kt L.B JOHNSON tu... singgah nak beli roti dgn air je.. alas perut la kata kan..hehe...sy ambik roti gardenia chocolate 2 dgn air botol minutemaid pulpy orange (utk lawaskn pencernaan) hehe... sy pun prgi la kaunter nk byar mknn2 sy tu..tp, pakcik cashier tu pndang sy pelik je... mybe sbb sy orang baru kot msuk kwsn tu.. then bermula lah dialog sy dgn pakcik tersebut..

pakcik cashier : kerja kt sini ke dik? (nmpk sy mcm wanita bekerjaya ke pakcik oiii, sy blajar lg la....)
sy : eh, x la pakcik.. sy bru dtg sini....sy nk g PDK kt kwsn ni
pakcik cashier : ohhhh!!!! patutla x prnah nmpak kat sini
sy: errrr...x pela pakcik, terima kasih. (hokeyh, sy malu!!!)

Sy dah la tgh lapar, pakcik ni sempat pulak berbual bicara dgn sy...huhu...msuk je kereta, rembat la roti utk dimakan... bru je mkn sikit rotinyerrr, kami pun smpai di PDK yg dituju ( laju betul driver kami bwk kereta) x sempat nk habiskan roti tu, to be continue la gamaknyerr... heh3...


Ni la driver kami a.k.a abg long

Lebih kurang pukul 9 pg kami smpai di PDK dan kami disambut oleh petugas di situ...kami x dibenarkan msuk seketika sbb ada prosedur yg msti dipatuhi..hehe... sementara tu, kami melawat la kwsn sekitar PDK tu ( x de la sekitar mane pun) After dpt permission dr penyelia, kami pun dibenarkan masuk... sejurus sy melangkah masuk, someone meluru kearah sy dan salam sy... agak terkejut wktu tu tp cover baik punyerrr...ngeh3

Then, kami terus berjumpa dgn penyelia PDK tersebut utk memulakan sesi temubual kami...visi & misi utk dptkan sbnyk mngkin maklumat.. hehe...lpas jumpe pnyelia, barulah kami berjumpa responden msing2 bersama guru yg mengawasi responden kami... that time, sy sngt nervous.. hanya Allah saja yg tahu... but after sy jumpe responden sy, i like him... die sngt pndai membaca & sngt suka membaca...Maha Suci Allah, istimewa sungguh hamba Allah ini... 

Agak bnyk jugak mklumat yg sy dpt melalui ckgu yg mengawasi beliau & melalui pemerhatian sy semasa beliau dlm kelas..terima kasih ye responden sy sbb sudi bekerjasama dgn sy... sy sngt menghargainya... terima kasih sbb bg sy memahami kalian di sana...

Lbih kurang pukul 12.30tghari kami beredar dari PDK tersebut.. actually student kat situ sumenyerr dah balik, tinggal kami dgn petugas disitu je sbb kami dgr taklimat dr penyelia PDK...Alhamdulillah, lain yg kami harapkan, lain pula yg kami dpt... penyelia kat situ berkongsi pengalaman beliau dan memberi nasihat kepada kami bakal2 guru ni..hehe...After that, kami menjemput bonda abg long dr tempat kerja & pulang kerumah beliau.. (hokeyh, sy terSNGT malu!!!)

Slpas mnghantar bonda beliau ke tempat kerja semula, kami meneruskan perjalanan ke JUSCO, SEREMBAN 2... hehehe...1st mission prgi sane sbb nk mkn, tp terpesong sebentar.. mereka main bowling dulu... then, bru prgi mkn (nsib baiklah pd saat & ketika itu tahap kelaparanku msih boleh dipujuk)

Abg jai : Taiko dr SABAH

Abg long : Wakil Tuan Rumah (unfortunately....)

Adlan : Juara bertahan Bowling

walaupun x main, nak gak den inteprem...hehe

Dlm keseronokkan mereka bermain bowling, ada yg kesedihan sbb kalah... wakakakaka.... nasib baik sy x main, jd penonton & tukang gelak jerrr (pom-pom girl??? oh tidakkk....) huhuhu...kalau x, cornfirm sy lah yg kalah tu...nk tgk result x??? sila scroll ke bwh.....



game x abis lg laaa, tp da bole agak kn sape kalah or sape menang...hehe ^_^



Maaf la ye, result penoh dah dipadam secara berhemah oleh abg long... pndai awok ye...Seronoknyerr mereka2 main bowling, smpai 2 game tu... mmg havoc la kn...huhu... lepas game, apelagi.... LAPARlaaa.....tp x terus prgi mkn, sempat pulak mereka2 ni menyinggah dlm jusco... Adlan nk mencari cermin baru.... cermin lama beliau pecah semasa mereka dtg kerumah sy...Innalillah....

cermin kesayangan beliau

Tp, smpai skrg x jmpe2 jgak cermin yg dicari... sy tau awok syg sngt kat cermin lame awok yg wrna hijau tu kn...ssah2 sngt nnt awok bwk la cermin almari tu ye adlan (juz joke)..hehe... punyerla seronok jln2 kt situ smpai kami tersesat ke Kentucky Fried Chicken a.k.a KFC (makan time... I LIKE!!!!! 100x) hehe....as usual, sy akan order TOASTED POCKETFUL (mmg full perut sy)... Alhamdulillah....

After Jusco, next station Tesco xtra plak...abglong membeli belah brg keperluan rumah beliau...Almaklumlah, ada tetamu si adlan dgn abg jai kn...huhu... sy jd tukang bwk troly yg tayar x brape nk centre uh... pnat nk drive troly tu dlm tesco...hehe^_^

Last destination, menghantar sy pulang kerumah along sy kat Tmn Teratai senawang... sesungguhnya, kami TERSESAT (ni sesat yg real punyerr..hehe^_^ ), sy x ingt jln ke rumah along sy.... hehehe... (again, sy malu!!!) Maaf ye abg long sbb menyusahkan awok mncari rumah sy...hehe..pusing punyer pusing,at last jumpe jugak rumah along sy sbb ternmpak padang permainan yg jd pnanda aras... (actually nmpk ank buah balik rumah..ngee~~) dan AKHIRNYA, sampailah sy ke rumah dan mereka2 pulang semula ke rumah mereka... sekian shaja cerita sy... kalau ada cerita nnt, pasti sy tempelkan kt belog nih...wassalam...







Regards,
  


No comments: